Teenlifting obraza

TEENLIFTING® OBRAZA

TEENLIFTING® obraza je elektrostimulacija vseh mišic obraza, podbradka in vratu z namenom napenjanja čela, dviga obrvi in vek, dviga ličnic, izgube podočnjakov, polnjenja ustnic in brade, izgube podbradka, napenjanja vratu in ožanja celotnega obraza.

TEENLIFTING® se izvaja z aparatom za elektrostimulacijo mišic in omogoča uporabo fizikalne medicine v kozmetiki z istočasnimi odličnimi rezultati v rehabilitaciji, terapiji in profilaksi: glavoboli, migrene, obnavljanje kostne mase čeljusti, sinusitisa, nevralgij, parez, Bellove pareze (n.facialis) in mialgij.

TEENLIFTING® je:

 • pomlajevanje obraza, podbradka in vratu
 • istočasna elektrostimulacija vseh mimičnih mišic obraza in vratu
 • napenjanje kože
 • odstranitev gub na licih
 • odstranitev gub okoli oči
 • odstranitev gub okoli ustnic
 • lifting obraza in vratu
 • limfna drenaža
 • stimulacija akupunkturnih točk
 • neinvazivno pomlajevanje
 • antiaging obdelava
 • nekirurško pomlajevanje
 • vadba mišic obraza
 • fitnes obraza
 • krepitev tonusa kože
 • regeneracija tkiv
 • povrnitev mladostnega izraza obraza
 • detoksifikacija tkiv
 • antistresni učinek

Mišice celega obraza in vratu.

Krožne mišice oči in ust.

Mišica platizma.

Pogosto zastavljena vprašanja o TEENLIFTING®-u obraza

Zakaj je pomembna istočasna stimulacija mišic?

Mišice so anatomsko medsebojno povezane tako, da je njihova usklajena kontakcija pomembna za doseganje vrhunskih rezultatov, za odstranitev gub na obrazu in učvrstitev lic.

Zakaj TEENLIFTING® stimulira vsako posamezno mišico s 100% mišičnih vlaken in ne samo del vsake posamezne mišice s 5-20 % mišičnih vlaken kot pri klasični elektrostimulaciji?

Zaradi tega, ker je stimulacija bolj ugodna ob istočasnem doseganju maksimalnih rezultatov in odstranitvi gub. Delna stimulacija, samo na posameznih mestih, je preintenzivna za ta mesta ter istočasno preslabotna za celo mišico ali mišično skupino.

Kako se izvaja TEENLIFTING®?

Z edinstvenimi TEENLIFTING elektrodami, oblikovanimi za posamezna anatomska območja mišičnih skupin ali za posamezne mišice.

Ali obstaja na tržišču še kakšna razlika med TEENLIFTING® elektrostimulacijo in ostalimi elektrostimulacijami?

Obstaja. Razlike so tudi v kombinaciji vaj in treniranju. Dela se različne  treninge vseh mišic obraza in vratu. Vsaka mišica ima svojo začetno moč (z ozirom na intenzivnost in karakter mimike, starost …).Anatomija in funkcija posameznih mišic zahteva določene kombinacije treningov, ki so skupne vsem. Npr. mišica platizma, krožne mišice okoli oči in ust so daleč slabše od ostalih mimičnih mišic, zato so te kombinacije in prilagoditve nujne za vrhunski rezultat in lifting lic.

Kdaj je zaželeno začeti s TEENLIFTING® stimulacijo?

Za krepitev mišic nikoli ni niti prezgodaj niti prepozno. Idealno je začeti pred 30 letom, ker je veliko boljše in bolj zdravo zadržati čvrsto in drobno obliko obraza, kot mu dovoliti padec in širitev. Rezultati so hitreje vidni, če začnemo z vajami prej.

Zgornje starostne meje za TEENLIFTING® stimulacijo ni.

Kdaj se vidijo prvi rezultati?

Prvi rezultati so vidni kot osvežitev obraza že po prvi obdelavi.

Z vsakim nadaljnjim treningom dosežemo vse boljše in vidnejše rezultate:

 • napeto in polnejše čelo
 • dvig obrvi in zgornjih vek
 • izgubljanje gub okoli oči
 • oblikovanje obraza
 • polnejše in izrazitejše ustnice
 • izgubljanje gub okoli ustnic (nazolabialna guba)
 • učvrstitev in dvig podbradka in vratu
 • učvrstitev lic

Najvažnejše je čim prej oddelati prvo obdelavo. Po tej, popolnoma novi izkušnji, se naredi letni načrt treniranja vseh mimičnih mišic.

Stranke, ki so stare 50 let in starejše lahko pričakujejo počasnejše rezultate, ki so odvisni od elastičnosti in stanja kože, čeprav to ni pravilo.

Koža se v času uporabe TEENLIFTING-a lahko tretira in neguje z vsemi postopki za kozmetično nego (RF, LPG,laser,IPL,AHA…).

Vsi postopki na koži lahko celo pospešijo vidnost in rezultate nove oblike mišic, vendarle pa nobeden od njih ne more oblikovati mišice.

V kolikor kože ne negujemo, se bo le-ta naravno »skrčila« in oblikovala v obdobju nekaj dni ali mesecev. Koža se obnavlja vsakodnevno, a »celostna« obnova kože traja 30 dni v 30 letih. Čas obnove se podaljšuje s staranjem do 60 dni v 70 letih. Zaradi tega se rezultat obdelave veliko bolj opazi teden dni po zadnjem treningu.

Kako pogosto je priporočljivo izvajati TEENLIFTING®?

Logično je, da moramo mišice redno vzdrževati v čimboljši kondiciji. Bolj ko treniramo, boljši bodo rezultati. Ker govorimo o malih mišicah obraza, lahko tudi z redkejšimi treningi dosežemo odlične rezultate. (Npr. dolgoletne zadovoljne stranke iz drugih držav prihajajo trikrat letno in imajo po 2-3 dvojne treninge).

Kaj se zgodi, če prenehamo s TEENLIFTING® stimulacijami?

V kolikor po določenem času prenehamo s treniranji, mišice še dolgo zadržijo čvrstost in obliko. Ker z elektrostimulacijo ne “bildamo” mišic in ne povečujemo njihovega volumna, posledično ni “slabšega stanja” po opustitvi treningov.

Vpliv TEENLIFTING® stimulacije na čeljustne sklepe in glavobol

Pred ušesi se nahajata čeljustna sklepa (TMZ − temporomandibularni sklep), ki ju senčne kosti povezujejo s spodnjo čeljustjo. Stabilizirajo ju tetive, ligamenti in mišice, ki so odgovorni za premikanje sklepa.

Ena od motenj TMS je mišična togost, krčenje samo določenih mišic čeljusti, velikokrat povzročeno s psihološko komponento − stresom . Eden od simptomov je glavobol, ki ne reagira na običajno zdravljenje. Glavobol se pojavi zjutraj (po nočnem intenzivnem krčenju mišic med spanjem) ali po stresnih situacijah tekom dneva.

TEENLIFTING rehabilitira bolečino in glavobol, z obdelavo vseh mišic »razbija« krčenje in bolečino določenih mišic ter povečuje prekrvavljenost in cirkulacijo mišic, kože in kosti čeljusti.

Vpliv TEENLIFTING®-a na obnavljanje kostne mase čeljusti in obraza.

Sestava in presnovno ravnotežje kosti je odvisno od aktivnosti mišic ter od načina delovanja pritiska in vleka tetivnih prijemališč na kost. Mišična aktivnost upočasnjuje proces osteoporoze s stalno stimulacijo kosti, s čimer vpliva na njeno obnavljanje (fiziološko odvisno kostno obnavljanje).

V mlajšem obdobju se z mišično aktivnostjo povečuje »osnovna glavnica količine kosti«, katero skozi življenje čakajo procesi osteoporoze in osteopenije. Bolj kot je »glavnica« močna, večji je »ostanek« kosti. Progresivna izguba kostne mase se začenja v obdobju po 30. letu življenja, zato je kvaliteta kostne mase v tem obdobju odločilnega pomena za maso kosti v starosti.

Intenzivna postmenopavzalna osteoporoza se pojavlja pri ženskah 15 do 20 let po menopavzi.

Ravno zaradi tega postaja TEENLIFTING eden izmed ključnih postopkov preventive in rehabilitacije osteoporoze kosti čeljusti in obraza.

KDAJ TEENLIFTING®-A NE IZVAJAMO?

Pace maker, epilepsija, nosečnost, operacije (zadnjih šest mesecev).

Imate vprašanja ali si želite rezervirati termin? Pokličite nas:

Salon TEENLIFTING
PC Arnovski gozd, Žalec
(Arja vas 102, 3301 Petrovče).

Telefon: 041 735 874